Πώς να απαντήσετε σε μερικές κατεργάρικες ερωτήσεις συνέντευξης

Ήρθε η ώρα της συνέντευξης  και νιώθεις την αδρεναλίνη να ανεβαίνει. Ένας από τους συμμετέχοντες σε ρωτάει μια φαινομενικά ακίνδυνη ερώτηση, “Πες μου κάτι για τον εαυτό σου”. Πώς θα βρεις μια απάντηση που θα ικανοποιήσει τον εργοδότη; Πριν αρχίσετε να απαντάτε, να θυμάστε ότι αυτός που σας παίρνει συνέντευξη τώρα νοιάζεται λιγότερο για τους βαθμούς και τις ακαδημαϊκές επιδόσεις και περισσότερο για τις πιο μαλακές δεξιότητες: πόσο γρήγορα και δημιουργικά σκέφτεται ο υποψήφιος, αν θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε περιβάλλον υψηλής πίεσης και πώς και ο υποψήφιος θα βρει τη θέση του στην εταιρεία.

Προετοιμαστείτε για τη μεγάλη ημέρα, εξοικειωθείτε με την κουλτούρα και τις αξίες της εταιρείας. Μπορείτε να βρείτε εύκολα πληροφορίες από το internet, ή επικοινωνώντας με άτομα που εργάζονται στην εταιρεία απευθείας ή μέσω του LinkedIn.

Τώρα έρχεται το κρίσιμο μέρος: προετοιμασία για τις δύσκολες ερωτήσεις συνέντευξης. Ακολουθούν μερικές δύσκολες ερωτήσεις συνέντευξης που μπορείτε να αναμένετε, αλλά θα βοηθήσουν τον αξιολογητή να κρίνει την καταλληλότητά σας για την εργασία.

“Γιατί να σε προσλάβουμε;”

Δείξτε αυτοπεποίθηση και παρουσιάστε την ικανότητά σας να ταιριάξετε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σας με την κουλτούρα της εταιρείας.  Μια απάντηση όπως, “τα επιτεύγματά μου ταιριάζουν με τις απαιτήσεις σας” είναι μια αρχή για να οδηγήσει τους αξιολογητές σε μια κατεύθυνση που θα είναι άνετη για εσάς.

Σίγουρα, η επόμενη ερώτηση θα είναι κάτι σαν, “Ποια είναι τα επιτεύγματά σας και πώς νομίζετε ότι ταιριάζουν με τις απαιτήσεις μας;” Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε για το τι έχετε επιτύχει στη ζωή – είτε είναι αθλήματα, σπουδές ή  άλλες δραστηριότητες. Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο, και να αναφερθείτε σε επιτεύγματα που είναι σχετικά με τη θέση που συζητάτε. Για παράδειγμα, αναφερθείτε στα επιτεύγματά σας στα αθλήματα σε σχέση με την ομαδική εργασία.  Ο στόχος είναι να καθοδηγήσετε τον αξιολογητή σε μια κατεύθυνση στην οποία νιώθετε άνετα χωρίς να καυχείστε για επιτεύγματα και επιτεύγματα.

“Ποιες είναι οι αδυναμίες σου;”

Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση που σχεδιάστηκε για να τεστάρει την ειλικρίνειά σου.

Αναφερθείτε σε μερικές αδυναμίες  όσο το δυνατόν πιο ειλικρινά. Είσαι άνθρωπος πάνω απ’ όλα! Οι αδυναμίες, ωστόσο, δεν θα πρέπει να φαίνονται επιζήμιες για τη θέση εργασίας. Για παράδειγμα, απαντήσεις όπως, “εγώ έχω τη συνήθεια να διακόπτω”, “μερικές φορές έχω την τάση να μιλάω ενώ τρώω” είναι ουδέτερες και μάλλον δεν θα επηρεάσουν τις πιθανότητές σας να πάρετε τη δουλειά. Προσέξτε να μην ανοιχτείτε πάρα πολύ ή να αποκαλύψετε πάρα πολλά από τα ελαττώματά σας. Να είσαι προσεκτικός και αυθεντικός στις απαντήσεις σου. Και δεν χρειάζεται να αναφέρετε περισσότερες από δύο αδυναμίες.

“Τι είναι πιο σημαντικό για εσάς-στόχοι ή κανόνες;”

Ένα ερώτημα που αναφέρεται στη μακρά συζήτηση για το αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Για δεκαετίες, οι φιλόσοφοι έχουν υποστηρίξει την κυριαρχία του ενός πάνω από τον άλλο και, απ ‘ όσο γνωρίζω, δεν έχουν βρει ακόμα απάντηση. Περιμένοντας να δώσετε μια οριστική απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ένα είδος δοκιμής για να ελέγξετε πόσο καλά στέκεστε στα πόδια σας. Σκεφτείτε αυτά τα είδη των απαντήσεων: «έχω μάθει να πιάνω τους στόχους, ενώ ταυτόχρονα παίζω με τους κανόνες»; “Υπάρχουν στόχοι που μπορούν να πιαστούν όταν κανείς δεν παίζει με τους κανόνες;”; ή “Μπορείτε να σκεφτείτε  ένα ποδοσφαιριστή που σκοράρει αλλά δεν παίζει σύμφωνα με τους κανόνες;”

“Έχετε ερωτήσεις για μας;”

Αυτή είναι συνήθως η τελευταία ερώτηση στον κύκλο της συνέντευξης.

Η απάντησή σας σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να δομείται αφού έχετε αξιολογήσει προσεκτικά τις παραμέτρους που είναι κρίσιμες για την εταιρεία. Διαρθρώστε τις απαντήσεις σας ανάλογα. Για παράδειγμα, “Ποιοι είναι οι στόχοι που θέλετε να επιτύχω τον πρώτο χρόνο;” ή “Ποιες είναι οι ευθύνες της  θέσης εργασίας;” Οι απαντήσεις σας θα πρέπει να προβάλλουν ένα υποψήφιο που ενδιαφέρεται  για την εργασία. Αποφύγετε απαντήσεις του τύπου “Πόσα ρεπό θα παίρνω”, “Μπορώ να φύγω νωρίτερα αν χρειαστεί”.

Θυμηθείτε ότι σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, ο αξιολογητής σας παρατηρεί και σχηματίζει μια εντύπωση. Δεν είναι μόνο αυτά που λέτε, αλλά και αυτά που δεν λέτε δηλαδή, τα μη-λεκτικά σήματα που εκπέμπετε. Η πρώτη εντύπωση που δημιουργεί ένας υποψήφιος είναι συνήθως αυτό που τους βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της συνέντευξης. Περπατήστε με σιγουριά, διατηρήστε επαφή με τα μάτια, αρχίστε με μια ωραία, σταθερή χειραψία και απαντήστε τις ερωτήσεις συνέντευξης με σιγουριά!