Πως να ανταπεξέλθετε στις διακρίσεις λόγω ηλικίας

Καθώς η ηλικία συνταξιοδότησης αυξήθηκε, θα δούμε αυξανόμενο αριθμό εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας στο εργατικό δυναμικό. Ωστόσο, οι διακρίσεις λόγω ηλικίας είναι γεγονός.

Παρά τα αρνητικά στερεότυπα ότι οι ηλικιωμένοι εργαζόμενοι έχουν λιγότερη ενέργεια και είναι λιγότερο παραγωγικοί, τα δεδομένα δείχνουν το αντίθετο. Σύμφωνα με έρευνα από το Stanford Center on Longetivity, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία  εργαζόμενοι είναι υγιείς, έχουν ισχυρή εργασιακή ηθική, είναι πιστοί στους εργοδότες τους, και είναι πιθανότερο να είναι ικανοποιημένοι με τις δουλειές τους από τους νεότερους συναδέλφους τους.

Υπάρχουν μερικές θέσεις εργασίας όπου τα γκρίζα μαλλιά (και η εμπειρία που έρχεται με αυτό) θεωρείται ως ένα πλεονέκτημα, όπως οι διευθυντικές θέσεις. Ακόμη και τότε, ένας γηραιότερος υποψήφιος μπορεί να ανταγωνίζεται ένα άτομο — ή να λάβει συνέντευξη από κάποιον – ο οποίος είναι 10 με 20 χρόνια νεότερος.

Αν ανησυχείτε για την ηλικία σας, χρησιμοποιείτε αυτές τις στρατηγικές για να βοηθήσετε να γίνει η ηλικία ένα πλεονέκτημα στις συνεντεύξεις σας:

Προβάλετε την ενέργεια σας αντί για την εμπειρία σας. Δείξτε τον ενθουσιασμό σας για την ευκαιρία που σας δίνεται και τη δουλειά που θα κάνετε. Αντί να συζητάτε πόσα χρόνια εμπειρίας έχετε, ή πόσες φορές έχετε κάνει ένα συγκεκριμένο είδος εργασίας, δείξτε τον ενθουσιασμό σας για τη δουλειά, λέγοντας κάτι σαν, “αυτό είναι το αγαπημένο μου σημείο. Αυτή είναι η δουλειά που μου αρέσει να κάνω. ” Το να αναφέρεστε σε όλα τα χρόνια εμπειρίας σας (ανεξάρτητα από το πόσο ουσιαστικό είναι) μπορεί να έχει την ακούσια συνέπεια να αποξενώνετε ή να εκφοβίζετε τον συνομιλητή σας.

Υιοθετήσετε μια δεκτική νοοτροπία. Προσεγγίστε τις συνεντεύξεις σας ως χρήσιμες συνομιλίες, δείχνοντας περιέργεια και μαθησιακή νοοτροπία. Κάντε ερωτήσεις που θα οδηγήσουν σε διάλογο και δείξτε ότι σας αρέσει να ακούτε και να συμμετέχετε στη συζήτηση.

Δείξτε ταπεινοφροσύνη και σεβασμό στην ιεραρχία. Δεδομένου ότι η συνεργασία είναι ο κανόνας για την εργασία, οτιδήποτε σηματοδοτεί ένα ιεραρχικό στυλ, όπως το να ρωτάμε για τον τίτλο ή το εύρος του ελέγχου, είναι μια κόκκινη σημαία για την ικανότητα κάποιου να χωρέσει σε μια κουλτούρα όπου η εργασία είναι ομαδική.

Βρες τρόπο να συνδεθείς με αυτόν που σε αξιολογεί. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο ένα χαμόγελο. Το χιούμορ είναι ένας άλλος τρόπος να συνδεθείς και να δείξεις στο άλλο άτομο πως θα ήσουν ευχάριστος αν δούλευες μαζί του.

Δείξτε την ικανότητά σας να δουλεύετε καλά με ποικίλες ομάδες ανθρώπων. Με τον τρόπο αυτό, προβάλετε την ικανότητά της να συνεργαστείτε καλά με νεότερους συναδέλφους, χωρίς να χρειάζεται να αναφερθείτε συγκεκριμένα στην ηλικία.

Ενώ οι διακρίσεις λόγω ηλικίας υπάρχουν, εστιάζοντας στον ενθουσιασμό σας μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από την ηλικία σας και να βοηθήσετε το συνομιλητή σας να εστιάσει ξανά στο γιατί είστε κατάλληλος για τη θέση εργασίας.